Na olomouckých Poděbradech finišují přípravy na letní sezónu. Letos se tu chystá program s koncerty a tematickými víkendy, ale i zlepšení zázemí. Nová kuchyně mimo areál, zlepšení zázemí u grilu nebo akce jako jahodový víkend se blíží. Report zjišťoval, co se chystá na olomouckých Poděbradech na letošní hlavní sezonu.
„Jsou investice do našeho zázemí, které zákazník na první pohled nevidí, ale pocítí je v kvalitě služeb – třeba ve zrychleném servisu. A pro naše zaměstnance to znamená lepší pracovní podmínky,“ řekl pro Report provozovatel restaurace Terasa na olomouckých Poděbradech Jiří Holub s tím, že letos se zaměřili na tuto interní infrastrukturu. „Vybudovali jsme novou kuchyni mimo Poděbrady, kde můžeme připravovat větší objemy jídla bez omezení provozu přímo v areálu. Původní kuchyň v Poděbradech totiž kapacitně nestačila,“ vysvětlil Holub.
Mezi návštěvníky je oblíbený také venkovní gril. Tady dojde k obnově jeho zázemí. „Plánujeme vybudovat menší, plnohodnotnou kuchyni, která zlepší pracovní podmínky a zároveň zrychlí výdej jídla. Díky tomu bychom následně mohli otevřít i další výčep, takže zákazníci budou mít rychleji jak jídlo, tak pití,“ vysvětlil Holub.
Letní sezona se blíží, nabídne koncerty i jahodový víkend
Na Poděbradech začíná za pár dní letní sezona. Ta začíná oslavou Dne dětí a končí na konci srpna. „Máme dva provozní režimy – letní a podzimní. Hlavní akcí je Den dětí, dále chystáme sportovní den a každý pátek koncerty,“ přiblížil Jiří Holub.
„Do poloviny července jsou koncerty akustické, přizpůsobujeme se totiž lokalitě, která je součástí chráněné krajinné oblasti a ptačí oblasti. Nechceme rušit hnízdění ptáků, takže hlasitější koncerty plánujeme až od 14. července. Od té doby bude možné vystoupení s elektrickou aparaturou, což potrvá až do konce letní sezóny,“ vysvětlil provozovatel Terasy.
Návštěvníci se podle Holuba mohou těšit ještě na jednu novinku. Tou má být jahodový víkend. „Půjde o akci, kde nebudou jen sladká jídla, ale třeba i burgery nebo masové omáčky s jahodovou chutí. Rádi zkoušíme nové věci a pokud se osvědčí, připravíme je příště ve větším měřítku,“ uzavřel Jiří Holub pro Report.