Ceny jako v kantýně, menu jako z Itálie. Kdy otevře Bistro Central?
Prostory v Muzeu umění na náměstí Republiky zůstanou zavřené už jen pár dní. Nové Bistro Central, které mělo původně otevřít už v minulém týdnu, se otevře 3. října. Gastronomii z dílny šéfkuchaře Petra Heneše z Long Story Short budou moci návštěvníci ochutnat už v pátek.
„Podnik se bude jmenovat Bistro Central, k místu odkazuje i koncept podniku. Protože bude kavárna v prostoru Centralu, bude tomu odpovídat i vzhled podniku,“ řekl pro Report šéfkuchař Petr Heneš už v srpnu.
Termín otevření nového bistra, které slibuje nabídku svačin, výběrové kávy i italských těstovin, se několikrát změnil. Bistro ale teď termín upřesnilo, datum zahájení provozu je už v tento pátek 3. října.
Dvoupatrový podnik láká na ceny jako v kantýně
Podle vyjádření zástupců Bistra Central tu zákazníci najdou dvoupatrový podnik s cenami jako v kantýně, jak uvedli na sociálních sítích. „Koncept chceme směřovat na všechny cílové skupiny, kávu si u nás koupí lidé, kteří jdou po sedmé do práce i ti, kteří si chtějí sednout. Budeme nabízet naše pečivo, ale také těstoviny, připravujeme čerstvé i sušené těstoviny k prodeji domů,“ vysvětlil šéfkuchař pro Report s tím, že se na menu objeví i neapolská pizza.
V místě nového podniku měla restaurace Long Story Short kavárnu už dříve. Před pár lety se tu na chvíli otevřela kavárna s názvem ...And The Story Begins. „Tu jsme měli na chvíli, ta kavárna nám chybí i s těmi malbami,“ řekl Heneš. Prostor totiž ozvláštňovaly malby olomouckého umělce Pausera.
Aktuální Bistro Central ale bude vypadat jinak. „Central je zrekonstruovaný, architektura bistra i celého Centralu musí korespondovat, takže pestrobarevné malby tu návštěvníci neuvidí,“ uzavřel pro Report Petr Heneš.