V Centralu se otevře nové bistro. Povede ho zase tým z Long Story Short
Muzeum umění bude mít kavárnu. Po čase se sem vrací šéfkuchař Petr Heneš, kterého Olomoučané znají z konceptu Long Story Short na Koželužské ulici v Olomouci. Report zjišťoval, kdy se kavárna otevře, co bude mít v nabídce a jak se bude jmenovat.
„Podnik se bude jmenovat Bistro Central, k místu odkazuje i koncept podniku. Protože bude kavárna v prostoru Centralu, bude tomu odpovídat i vzhled podniku. Už finišujeme,“ řekl pro Report šéfkuchař Petr Heneš.
Samotné Bistro Central se tu otevře slavnostně 10. října a jeho otevření se zúčastní i známý šéfkuchař. „V ten den přijede i Zdeněk Pohlreich, budeme vařit spolu,“ pozval Heneš.
„Koncept chceme směřovat na všechny cílové skupiny, kávu si u nás koupí lidé, kteří jdou po sedmé do práce i ti, kteří si chtějí sednout. Budeme nabízet naše pečivo, ale také těstoviny, připravujeme čerstvé i sušené těstoviny k prodeji domů,“ vysvětlil šéfkuchař s tím, že se na menu objeví i neapolská pizza.
V místě nového podniku měla restaurace Long Story Short kavárnu už dříve. Před pár lety se tu na chvíli otevřela kavárna s názvem ...And The Story Begins. „Tu jsme měli na chvíli, ta kavárna nám chybí i s těmi malbami,“ řekl Heneš. Prostor totiž ozvláštňovaly malby olomouckého umělce Pausera.
Aktuální Bistro Central ale bude vypadat jinak. „Central je zrekonstruovaný, architektura bistra i celého Centralu musí korespondovat, takže pestrobarevné malby tu návštěvníci neuvidí,“ uzavřel pro Report Petr Heneš.