Tvarůžky mají cenu. Patří mezi 100 nejlepších
Tradiční český výrobce A. W., známý svými Olomouckými tvarůžky, získal uznání v prestižním projektu Českých 100 nejlepších. V rámci letošního jubilejního 30. ročníku se společnost prosadila v oborové kategorii Zemědělství & Potravinářství. Ocenění převzal generální ředitel Michal Pavelka 28. listopadu na slavnostním večeru v pražském Obecním domě.
Projekt Českých 100 nejlepších organizuje od roku 1996 společnost COMENIUS s cílem vyzdvihnout firmy, které si na českém trhu dlouhodobě udržují vysokou úroveň výsledků a důvěryhodnost. Výběr vychází z dotazníkového šetření mezi odborníky, které probíhá ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.
„Je to silný moment pro celý náš tvarůžkový tým. Vnímáme ho jako ocenění práce našich zaměstnanců a tradice Olomouckých tvarůžků. Zároveň je to pro nás závazek, abychom si důvěru zákazníků a odborné veřejnosti udrželi a dále ji posilovali,“ uvedl Michal Pavelka.
Společnost ocenění získala v období, kdy zahájila první etapu rozsáhlejších investic do rozšíření a modernizace provozu. Jejich cílem je zvýšit efektivitu, stabilitu výroby a připravenost firmy na budoucí rozvoj.
Historie tohoto originálního sýru sahá až na přelom 15. a 16. století. V Lošticích se Olomoucké tvarůžky začaly vyrábět v roce 1876, kdy Josef Wessels s manželkou založil malou rodinnou manufakturu. Název A. W. firma používá od roku 1897, kdy podnik převzal jejich syn Alois Wessels. V první polovině 20. století se závod stal největším výrobcem tvarůžků a prošel výraznou modernizací.