Bistro Paulus si za tři roky našlo stálou klientelu

Bistro Paulus slaví v listopadu tři roky od otevření. Moderní kantýna se za tu dobu stala pevnou součástí místní gastronomické scény a našla si široký okruh zákazníků v Olomouci i v širokém okolí. Je známá výbornou kuchyní v hezkém prostředí i cateringovými službami, které nabízí nejen v regionu.

Na začátku jsme dělali 120 obědů a byli jsme z toho překvapení, teď se občas dostaneme i k pěti stům,“ podotkl šéfkuchař podniku Petr Stoklásek.

Neskrývá, že uvařit a vydat takové množství jídla není žádná legrace. „Díky zkušenostem, které má náš tým za roky práce ve špičkových podnicích doma i v zahraničí, jsme schopni i takový nápor zvládnout. Zakládáme si na dokonalých přípravách. Bez toho by to rozhodně nešlo,“ říká.

Koncept kantýny kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které Stoklásek s dlouholetým kolegou Romanem Paulusem načerpali za svůj profesní život po celém světě. Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, servis, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru.

A co šéfkuchaře Petra za tři roky práce v Olomouci překvapilo? „Mám radost, že lidé mají rádi kvalitu a jsou ochotni za ni zaplatit. Snažíme se vařit poctivě, z čerstvých surovin, bez dochucovadel a přídatných látek. Naši zákazníci to dokážou ocenit,“ uvedl Stoklásek. Zároveň ho těší, že u stolů v kantýně sedí vedle manažerů podniků třeba učitelé, dělníci nebo rodiny s dětmi. „Je to pro nás dobrá zpráva, že podnik umí nabídnout dobré jídlo různým zákazníkům. Jídla se tu, vyjma týdenních specialit, cenově pohybují lehce nad celostátním průměrem poledních menu.“

Po třech letech dokáže šéfkuchař v rychlém sledu vyjmenovat nejoblíbenější hity bistra - svíčková na smetaně, smažený sýr z nedaleké farmy, vepřový vrabec, butter chicken, nebo sladkovodní i mořské ryby.

A plány do budoucna? „Plně se věnovat bistru, držet kvalitu tady i u našich cateringů, představovat se i nadále široké veřejnosti na akcích jako jsou Burger street festival, Tvarůžkový festival nebo tematické degustace a školy vaření přímo v bistru,“ dodává Petr Stoklásek.


Petr Stoklásek (šéfkuchař)

Šest let stál po boku Romana Pauluse v michelinské restauraci Alcron. Pracoval na různých pozicích v řadě podniků doma i v zahraničí – např. v Schloss hotelu Dürnstein v rakouském Wachau, v Hochfirst hotelu pod ledovcem Ötztal, v pražském Marriottu nebo v projektu Elitegourmet.

V Bistru Paulus zakotvil jako šéfkuchař poté, co se vrátil z Prahy zpět na Moravu. Protože část života strávil v Rakousku, nedá dopustit na tamní kuchyni, ale hlavně kvalitu jídel a servisu. Přísný šéf dohlíží na to, aby v kantýně vše klapalo jako švýcarské hodinky a každý přesně věděl, co má dělat. Často se osobně vydá za hosty a ptá se jich na zpětnou vazbu, aby mohl se svým týmem podnik dál posouvat kupředu.

Související

  • Čím dřív pacient přijde, tím lepší výsledek může čekat, říká doktorka Skálová z EuroPainClinics Olomouc
    Doporučujeme

    Čím dřív pacient přijde, tím lepší výsledek může čekat, říká doktorka Skálová z EuroPainClinics Olomouc

    Vysoce specializované pracoviště EuroPainClinics Olomouc se zaměřuje na precizní léčbu bolesti, a to hlavně v oblasti bederní páteře. Jaké výkony klinika nabízí? Kdo je nejčastějším pacientem? A jak bolestem předcházet? Ptali jsme se lékařky Jitky Skálové z EuroPainClinics Olomouc.

  • SOUTĚŽ: Metropol chystá exkluzivní předpremiéru. Vyhrajte volňásky
    Doporučujeme

    SOUTĚŽ: Metropol chystá exkluzivní předpremiéru. Vyhrajte volňásky

    Olomoucké kino Metropol uvede 31. prosince 2025 předpremiéru historického dramatu Hamnet, které patří mezi nejočekávanější snímky konce roku. S Reportem teď můžete vyhrát lístky na libovolné představení do kina Metropol.

  • REDSTONE GROUP získala prestižní ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších
    Doporučujeme

    REDSTONE GROUP získala prestižní ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších

    Společnost REDSTONE GROUP získala ocenění v prestižní celonárodní soutěži Českých 100 nejlepších, která dlouhodobě vyzdvihuje mimořádné výsledky a inovativní aktivity českých firem napříč obory. V jubilejním 30. ročníku získal REDSTONE GROUP ocenění v oborové kategorii Stavebnictví & doprava, která vyzdvihuje společnosti významně ovlivňující rozvoj měst a kvalitu infrastruktury v České republice. Ocenění převzal zakladatel společnosti Richard Morávek na slavnostním galavečeru v pražském Obecním domě.

  • Večerní rituály pro klidný spánek: Co funguje a co ne
    Doporučujeme

    Večerní rituály pro klidný spánek: Co funguje a co ne

    Kvalitní spánek je velmi důležitou součástí zdravého životního stylu. Kdo spánek dlouhodobě šidí, riskuje, že se mu tento přístup časem vymstí. Jak si ke klidnému spánku pomoci? Podívali jsme se na rituály, které fungují, i na časté chyby, kterým je naopak lepší se vyhnout.

Rychlovky

  • OLOMOUC
    Čtyři desítky vánočních stromků věnují lidem bydlícím v historickém centru Olomouce organizátoři vánočních trhů. Chtějí tímto způsobem místním obyvatelům kompenzovat zvýšený ruch a hudební produkci na Horním a Dolním náměstí v adventním období. Více.
  • JESENÍK
    Odměna za nového občánka v Jeseníku. Zastupitelé opět schválili vyplácení městského porodného. Rodiče s trvalým bydlištěm ve městě obdrží v novém roce 10 tisíc korun. Tímto krokem podporuje Jeseník porodnost ve městě roky.
  • OLOMOUC
    Kde můžeme získat do lucerničky vánoční betlémské světlo? Přijede historickou tramvají. V neděli ho doveze na tři konečné zastávky. U Kapličky - před polednem. Na Nové ulici ve 12:30 a do Neředína po 13h.

Nejnovější

  • Hořelo celé patro. Na místě byl zraněný
    Krimi

    Hořelo celé patro. Na místě byl zraněný

    Hasiči v pátek odpoledne zasahovali u požáru budovy v Prostějově na ulici Rostislavova. Celé druhé patro bylo při příjezdu jednotek zasaženo plameny. Na místě je jedna zraněná osoba. 

  • Špenát jako z jídelny? Přerov zmodernizuje další dvě školní jídelny
    Společnost

    Špenát jako z jídelny? Přerov zmodernizuje další dvě školní jídelny

    Přerovská radnice se chystá příští rok zmodernizovat další dvě školní jídelny, rozsáhlá rekonstrukce tentokrát čeká stravovací prostory na Velké Dlážce a v ulici Za Mlýnem. Jejich modernizace podle zástupců města zásadně zlepší hygienické podmínky, energetickou náročnost a technické zázemí obou provozů, sdělila ČTK mluvčí radnice Lenka Chalupová. Náklady vyjdou na 18,5 milionu korun, část peněz pokryjí evropské dotace. Město již podobným způsobem rekonstruovalo letos dvě největší školní jídelny.

  • Betlémské světlo jede tramvají. Kde zapálit svíčku?
    Společnost

    Betlémské světlo jede tramvají. Kde zapálit svíčku?

    Olomoučané si budou moci na čtvrtou adventní neděli odnést do svých domovů Betlémské světlo. V neděli 22. prosince jej po městě rozveze historická tramvaj číslo 223, kterou vypraví Dopravní podnik města Olomouce ve spolupráci s Lidovým spolkem Olomouc.

  • Smutek k Vánocům patří, říká psycholog z Olomoucka. Radí, jak na deprese a vánoční melancholii
    Společnost
    Lifestyle

    Smutek k Vánocům patří, říká psycholog z Olomoucka. Radí, jak na deprese a vánoční melancholii

    Vánoce jako svátek oslavující rodinu, vztahy a blízkost. Jsou ale lidé, kteří jsou nejen na Štědrý den sami. Jak se vyhnout vánoční melancholii? Poradí psycholog z Olomouce, Gabriel Kňažek.

Doporučujeme

  • Sbírka Den zvířat míří k rekordu. Pomáhá útulkům napříč republikou
    Doporučujeme

    Sbírka Den zvířat míří k rekordu. Pomáhá útulkům napříč republikou

    Den zvířat je celorepubliková sbírka, která probíhá až do 31. prosince 2025. Jejím cílem je pomoci 160 útulkům pečujícím o týrané psy, kočky i další zvířata, která potřebují naši podporu víc než kdy jindy.

  • Nový rok, nový návyk: Začněte využívat benefity kreditní karty
    Doporučujeme

    Nový rok, nový návyk: Začněte využívat benefity kreditní karty

    Udělejte si s novým rokem pořádek nejen v šatníku, ale i ve financích. Zrevidujte staré produkty, ty nevyužívané odložte a uvolněte prostor pro řešení, která vám skutečně pomáhají. Nastal čas otevřít dveře novému finančnímu nástroji. Kreditní kartě.

  • Poslední šance na 10 tisíc korun. Stačí se do konce roku přihlásit k pobytu
    Doporučujeme

    Poslední šance na 10 tisíc korun. Stačí se do konce roku přihlásit k pobytu

    Jen do konce prosince mohou lidé využít motivační výzvu města a přihlásit si trvalý pobyt v Olomouci. Kampaň, která probíhá od konce srpna, se osvědčuje. Počet přihlášených každý měsíc stabilně roste oproti stejnému období loňského roku. Nadále platí, že každý, kdo si přihlásí trvalý pobyt do prosince 2025, získá od města finanční příspěvek ve výši 10 tisíc korun.

  • Betlémská stezka i vánoční trhy. Na Vánoce se připravuje také Konice
    Doporučujeme

    Betlémská stezka i vánoční trhy. Na Vánoce se připravuje také Konice

    Vánoční trhy míří i do Konice na Prostějovsku. Už v sobotu 13. prosince se na Masarykově náměstí uskuteční jarmark, kde si zájemci nakoupí ryby, stromky, ale mohou zajít i na vánočně laděnou výstavu.

Nejčtenější

Seriály