Bistro Paulus si za tři roky našlo stálou klientelu

Bistro Paulus slaví v listopadu tři roky od otevření. Moderní kantýna se za tu dobu stala pevnou součástí místní gastronomické scény a našla si široký okruh zákazníků v Olomouci i v širokém okolí. Je známá výbornou kuchyní v hezkém prostředí i cateringovými službami, které nabízí nejen v regionu.

Na začátku jsme dělali 120 obědů a byli jsme z toho překvapení, teď se občas dostaneme i k pěti stům,“ podotkl šéfkuchař podniku Petr Stoklásek.

Neskrývá, že uvařit a vydat takové množství jídla není žádná legrace. „Díky zkušenostem, které má náš tým za roky práce ve špičkových podnicích doma i v zahraničí, jsme schopni i takový nápor zvládnout. Zakládáme si na dokonalých přípravách. Bez toho by to rozhodně nešlo,“ říká.

Koncept kantýny kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které Stoklásek s dlouholetým kolegou Romanem Paulusem načerpali za svůj profesní život po celém světě. Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, servis, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru.

A co šéfkuchaře Petra za tři roky práce v Olomouci překvapilo? „Mám radost, že lidé mají rádi kvalitu a jsou ochotni za ni zaplatit. Snažíme se vařit poctivě, z čerstvých surovin, bez dochucovadel a přídatných látek. Naši zákazníci to dokážou ocenit,“ uvedl Stoklásek. Zároveň ho těší, že u stolů v kantýně sedí vedle manažerů podniků třeba učitelé, dělníci nebo rodiny s dětmi. „Je to pro nás dobrá zpráva, že podnik umí nabídnout dobré jídlo různým zákazníkům. Jídla se tu, vyjma týdenních specialit, cenově pohybují lehce nad celostátním průměrem poledních menu.“

Po třech letech dokáže šéfkuchař v rychlém sledu vyjmenovat nejoblíbenější hity bistra - svíčková na smetaně, smažený sýr z nedaleké farmy, vepřový vrabec, butter chicken, nebo sladkovodní i mořské ryby.

A plány do budoucna? „Plně se věnovat bistru, držet kvalitu tady i u našich cateringů, představovat se i nadále široké veřejnosti na akcích jako jsou Burger street festival, Tvarůžkový festival nebo tematické degustace a školy vaření přímo v bistru,“ dodává Petr Stoklásek.


Petr Stoklásek (šéfkuchař)

Šest let stál po boku Romana Pauluse v michelinské restauraci Alcron. Pracoval na různých pozicích v řadě podniků doma i v zahraničí – např. v Schloss hotelu Dürnstein v rakouském Wachau, v Hochfirst hotelu pod ledovcem Ötztal, v pražském Marriottu nebo v projektu Elitegourmet.

V Bistru Paulus zakotvil jako šéfkuchař poté, co se vrátil z Prahy zpět na Moravu. Protože část života strávil v Rakousku, nedá dopustit na tamní kuchyni, ale hlavně kvalitu jídel a servisu. Přísný šéf dohlíží na to, aby v kantýně vše klapalo jako švýcarské hodinky a každý přesně věděl, co má dělat. Často se osobně vydá za hosty a ptá se jich na zpětnou vazbu, aby mohl se svým týmem podnik dál posouvat kupředu.

Související

  • REDSTONE GROUP získala prestižní ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších
    Doporučujeme

    REDSTONE GROUP získala prestižní ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších

    Společnost REDSTONE GROUP získala ocenění v prestižní celonárodní soutěži Českých 100 nejlepších, která dlouhodobě vyzdvihuje mimořádné výsledky a inovativní aktivity českých firem napříč obory. V jubilejním 30. ročníku získal REDSTONE GROUP ocenění v oborové kategorii Stavebnictví & doprava, která vyzdvihuje společnosti významně ovlivňující rozvoj měst a kvalitu infrastruktury v České republice. Ocenění převzal zakladatel společnosti Richard Morávek na slavnostním galavečeru v pražském Obecním domě.

  • Večerní rituály pro klidný spánek: Co funguje a co ne
    Doporučujeme

    Večerní rituály pro klidný spánek: Co funguje a co ne

    Kvalitní spánek je velmi důležitou součástí zdravého životního stylu. Kdo spánek dlouhodobě šidí, riskuje, že se mu tento přístup časem vymstí. Jak si ke klidnému spánku pomoci? Podívali jsme se na rituály, které fungují, i na časté chyby, kterým je naopak lepší se vyhnout.

  • Sbírka Den zvířat míří k rekordu. Pomáhá útulkům napříč republikou
    Doporučujeme

    Sbírka Den zvířat míří k rekordu. Pomáhá útulkům napříč republikou

    Den zvířat je celorepubliková sbírka, která probíhá až do 31. prosince 2025. Jejím cílem je pomoci 160 útulkům pečujícím o týrané psy, kočky i další zvířata, která potřebují naši podporu víc než kdy jindy.

  • Nový rok, nový návyk: Začněte využívat benefity kreditní karty
    Doporučujeme

    Nový rok, nový návyk: Začněte využívat benefity kreditní karty

    Udělejte si s novým rokem pořádek nejen v šatníku, ale i ve financích. Zrevidujte staré produkty, tynevyužívané odložte a uvolněte prostor pro řešení, která vám skutečně pomáhají. Nastal časotevřít dveře novému finančnímu nástroji. Kreditní kartě.

Rychlovky

  • OLOMOUC
    Demolice malé haly u zimního stadionu se posune na příští rok. Po doporučení odboru ochrany by se tak stará budova měla zbourat na konci hokejové sezóny. Město obdrželo několik nabídek na zhotovení a aktuálně probíhá hodnocení. Podrobnosti.
  • OLOMOUC
    Kriminalisté si minulý týden ve čtvrtek v archivu FN Olomouc vyžádali dokumentaci k činnosti I. interní kliniky-kardiologické. Vedení FN Olomouc v souvislosti s policejním prověřováním klinické studie na I. interní klinice-kardiologické popřelo, že by toto největší zdravotnické zařízení v Olomouckém kraji porušilo finanční zájmy Evropské unie. Více. 
  • PROSTĚJOV
    Nový provoz na výrobu ochranných rušičů řady STAR určených k obraně proti rádiově řízeným nástražným výbušným systémům, dronům a dalším komunikačním hrozbám otevřela v Prostějově společnost URC Systems. Podrobnosti.

Nejnovější

  • Vnitroblok v centru Přerova čeká proměna za 12 milionů. O záměru rozhodnou zastupitelé
    Společnost

    Vnitroblok v centru Přerova čeká proměna za 12 milionů. O záměru rozhodnou zastupitelé

    Během příštího roku by měl revitalizací projít vnitroblok mezi ulicemi Mervartova, Fügnerova, Tržní a nábřežím Dr. Edvarda Beneše v Přerově. Lokalita by tak měla získat nový vzhled, více zeleně a lepší podmínky pro život. Návrh ještě musí schválit přerovští zastupitelé.

  • Přerov se po desítkách let nadechne. Otevření D1 odvede tranzit z centra
    Doprava

    Přerov se po desítkách let nadechne. Otevření D1 odvede tranzit z centra

    Otevření dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem uleví dopravě v okresním městě. Spolu s blížícím se otevřením posledního úseku chystá město úpravy dopravního značení přímo ve městě. Úsek se otevře v pátek 19. prosince.

  • Šternberské volejbalistky podlehly Lvicím Praha ve třech setech
    Sport

    Šternberské volejbalistky podlehly Lvicím Praha ve třech setech

    Volejbalistky Sokola Šternberk prohrály v 10. kole DATART extraligy žen na palubovce nováčka soutěže Lvic Praha 0:3 na sety (25:22, 25:19, 25:22). Ve dvou setech sahaly v koncovkách po úspěchu, domácí tým však prokázal větší zkušenost.

  • Debakl u slabého, to se Sigmě nestává často
    Sport

    Debakl u slabého, to se Sigmě nestává často

    Prohrát ve Zlíně, to prvoligový SK Sigma Olomouc v historii pamatuje. Vždycky to bylo maximálně o gól. Ale dostat na hřišti takové soupeře pětku, to je pro Hanáky unikátní a nevídané. S klubem výkonnostní úrovně toho zlínského tak vysoké porážky Sigma neeviduje. Takto občas prohrává jen s těmi nejlepšími. Se slabými je to neobvyklé. V ligové historii se to stalo potřetí.

Doporučujeme

  • Poslední šance na 10 tisíc korun. Stačí se do konce roku přihlásit k pobytu
    Doporučujeme

    Poslední šance na 10 tisíc korun. Stačí se do konce roku přihlásit k pobytu

    Jen do konce prosince mohou lidé využít motivační výzvu města a přihlásit si trvalý pobyt v Olomouci. Kampaň, která probíhá od konce srpna, se osvědčuje. Počet přihlášených každý měsíc stabilně roste oproti stejnému období loňského roku. Nadále platí, že každý, kdo si přihlásí trvalý pobyt do prosince 2025, získá od města finanční příspěvek ve výši 10 tisíc korun.

  • Betlémská stezka i vánoční trhy. Na Vánoce se připravuje také Konice
    Doporučujeme

    Betlémská stezka i vánoční trhy. Na Vánoce se připravuje také Konice

    Vánoční trhy míří i do Konice na Prostějovsku. Už v sobotu 13. prosince se na Masarykově náměstí uskuteční jarmark, kde si zájemci nakoupí ryby, stromky, ale mohou zajít i na vánočně laděnou výstavu.

  • FOTO: Hosté po měsíci potvrzují, že změny dávají smysl. Lobster má novou tvář
    Doporučujeme

    FOTO: Hosté po měsíci potvrzují, že změny dávají smysl. Lobster má novou tvář

    Začátkem listopadu znovu otevřel Lobster Restaurant a Bowland Bowling Center ve 2. patře Galerie Šantovka po několikaměsíční rekonstrukci. Facelifty, technologické úpravy i koncepční změny přinesly všem podnikům modernější vzhled, vyšší komfort a efektivnější provoz. První měsíc od znovuotevření ukazuje, že nová podoba je krok správným směrem – hosté oceňují praktičnost Bowlandu, příjemnější prostředí restaurace i svěží energii nového Bistra.

  • Studenti i veřejnost pomáhali Centru Ostrůvek
    Doporučujeme

    Studenti i veřejnost pomáhali Centru Ostrůvek

    V pátek 28. listopadu ožila Galerie Šantovka a Horní náměstí v Olomouci hned dvěma dobročinnými událostmi, které spojil společný cíl – podpořit olomoucké Centrum Ostrůvek. Studentské představení slavného muzikálu My Fair Lady a tradiční adventní Dobropunč přilákaly desítky návštěvníků. Celý výtěžek z dobrovolného vstupného i prodeje punče byl věnován Centru Ostrůvek, které poskytuje zázemí lidem se zdravotním postižením, dětem vyžadujícím okamžitou pomoc a nabízí také odlehčovací a rehabilitační služby.

Nejčtenější

Seriály